
Charakteryzuje się długimi, cienkimi ziarnami i specyficznym aromacie, którego nie da się pomylić z żadnym innym. Po ugotowaniu jego konsystencja jest sypka. Ryż basmati bywa lekko klejący, jednak o wiele mniej niż inne popularne odmiany. Dodatkowo, podczas gotowania ziarna zachowują swój kształt. Zawiera dużą ilość węglowodanów oraz błonnika. Świetnie nada się do dań takich jak curry, pilaw czy kurczak tikka masala. Nie polecamy go do przygotowywania risotto, ponieważ jego niska kleistość wpłynie na kremowość dania.
Firmy według kategorii
Atrakcje turystyczne i noclegi
Rejestr sklepów z odzieżą i obuwiem
Rejestr usług i urządzeń elektronicznych i AGD
Hodowla i rolnictwo
Rejestr usług dla zdrowia i urody
Zakupy, kultura i rozrywka - baza punktów
Meble i ozdoby do Twojego wnętrza
Transport dla Ciebie i firmy
Obrót i zarządzanie nieruchomościami - katalog usług
Baza kursów i szkoleń
Usługi remontowo-budowlane
Finanse i ubezpieczenia - wykaz
Usługi z zakresu mediów i badania rynku
Baza gastronomii i produktów spożywczych
Opieka i zabawa - wykaz produktów dla dzieci
Baza organizacji i stowarzyszeń
Katalog produktów i usług dla każdego